Ilse Beyers veroordeeld na klacht Gène Bervoets

Ilse Beyers, de hoofdredactrice en verantwoordelijke uitgever van het weekblad Dag Allemaal, is veroordeeld tot een boete van 5.500 euro met uitstel omdat ze het recht van antwoord van acteur Gène Bervoets, weigerde te publiceren.

Beyers (grote foto) moet de tekst van de acteur binnen 15 dagen publiceren.  Doet ze dat niet, dan moet ze Bervoets (foto in tekst) 100 euro schadevergoeding betalen per dag dat de publicatie uitbleef sinds 20 juli (de dag waarop de aangetekende brief van Bervoets bij Beyers belandde, nvdr).

Op 17 mei 2011 verscheen er in Dag Allemaal een artikel waarin anonieme medewerkers van de VTM-telenovelle "Ella" vertelden dat Bervoets de sfeer op de set verziekte en dat hij zijn teksten niet kende. De acteur ontkende de aantijgingen en probeerde de publicatie van het artikel tevergeefs tegen te houden.

De acteurs, de figuranten en de crew van de reeks reageerden met een open brief aan de media waarin ze zich achter Bervoets schaarden.

De acteur is tevreden met de uitspraak. "De jongste weken kreeg ik een aantal telefoontjes van collega's die hetzelfde meegemaakt hebben, maar twijfelden of een recht van antwoord wel zin had. Ja dus. Deze praktijken moeten ophouden en een rechterlijke uitspraak lijkt me de enige manier om dat te bereiken."