The Greatest Mother in the World

THE GREATEST MOTHER IN THE WORLD
Alonzo Earl Foringer

Deze affiche van Alonzo Earl Foringer is de meest bekende én waarschijnlijk ook de meest effectieve Rode Kruis poster. Het beeld van een zuster van het Rode Kruis die een gewonde soldaat op een draagberrie in haar armen houdt, is duidelijk geïnspireerd door de Pièta van Michelangelo.
Op vraag van president Wilson begint het Rode Kruis vanaf 1917 structureel fondsen te werven via de zogenaamde ‘Red Cross Roll Call’. De poster ‘ The Greatest Mother in the World ‘ is ontworpen voor de eerste "Christmas Roll Call," waarin het publiek gevraagd wordt minstens één dollar te schenken .
De eerste nationale fondsenwerving in juni 1917 is een enorm succes. Het publiek reageert massaal en dat brengt maar liefst 115 miljoen dollar op.
 

lees ook