13 Amerikanen gedood bij aanslag in Kaboel

Bij een zelfmoordaanslag in Kaboel zijn 13 Amerikaanse soldaten en 4 Afghanen omgekomen. De taliban hebben de aanslag opgeëist. Eerder op de dag werden 3 Australische militairen gedood door een wilde schutter.

Volgens ooggetuigen blies een zelfmoordenaar zijn auto de lucht in toen een legervoertuig voorbijreed. In het NAVO-voertuig zaten Amerikaanse militairen, 13 onder hen kwamen om. Er vielen ook 4  Afghaanse doden, waaronder 1 politieman. Bij een soortgelijke aanslag op dezelfde weg kwamen in mei vorig jaar al 18 militairen om.

Deze aanslag, in de buurt van de ruïnes van het Darulamanpaleis, aan de zuidwestelijke rand van de Afghaanse hoofdstad, is al het tweede incident vandaag. Eerder op de dag kwamen 3 Australische militairen om toen een man in het wilde weg begon te schieten. De schutter werd korte tijd later doodgeschoten.