"Hasta la vista" in de prijzen in Spanje

De Belgische langspeelfilm "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven heeft op het 56e Filmfestival van Valladolid de Golden Spike voor beste speelfilm in de wacht gesleept. Cineast Kevin Meul viel ook in de prijzen met zijn kortfilm "Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck".

"Hasta la vista" is aan een opmerkelijk najaarsoffensief bezig. De film van Geoffrey Enthoven lokte sinds 14 september al 150.000 mensen naar de bioscoop in België. Er zijn al negen distributiedeals gesloten voor de vertoning van de film in Canada, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland.

"Hasta la vista" vertelt het verhaal van drie gehandicapte jongeren die naar Spanje reizen om er te genieten van de wijn, maar ze willen vooral hun maagdelijkheid verliezen. De film won niet alleen de Golden Spike voor beste film op het Filmfestival van Valladolid. "Hasta la vista" werd ook uitgeroepen tot beste film door de jongerenjury van het festival.

De kortfilm "Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck" van Kevin Meul heeft werd in Valladolid onderscheiden met de Meeting Point Prijs voor beste kortfilm.

"Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck", waarin een jongen opgroeit omringd door dood en verderf, is een productie van Steven Dhoedt. In de hoofdrollen zien we Kenneth Van Baeden, Ruth Becqaert, Wim Willaert en Jef Demedts.