Nultolerantie in Kortrijkse probleemstraat

In de Zwevegemstraat in Kortrijk geldt vanaf november de nultolerantie. Zelfs de kleinste overtreding zal er onmiddellijk bestraft worden. De politie en het parket voeren de maatregel in na herhaaldelijke klachten van buurtbewoners en handelaars.

De inwoners en handelaars zijn de drugsdealers en de diefstallen met geweld in hun straat meer dan beu. Uit cijfers van de politie blijkt dat de criminaliteit in de multiculturele straat dicht bij het station inderdaad een pak hoger ligt dan elders in de stad. De politie nam al maatregelen, enkele theehuizen en cafés moesten de deuren sluiten, maar dat volstond niet.

Daarom schakelt de politie nu alle middelen in. Er komen onder meer extra patrouilles en onverwachte controles en er zal een speciaal Flex-team met honden in de buurt rondlopen. Overtreders zullen vervolgd worden via de snelrechtprocedure.