Queen zwaait Australië uit met barbecue

Met een barbecue in Perth heeft Queen Elizabeth afscheid genomen van Australië. De Britse koningin omschreef haar tiendaagse bezoek aan het land als "overweldigend". "We keren terug met alleen maar fijne herinneringen."

Het was al de 16e keer dat de Queen Australië bezocht. Tijdens haar bezoek vond ook een top plaats van de 15 landen van de Commonwealth. Die stemden er gisteren onder meer mee in om de regels voor de troonopvolging in Groot-Brittannië aan te passen. Zo hebben mannen en vrouwen vanaf nu gelijke rechten op de troon.

Op de slotdag stond er alleen nog een typische Australische barbecue op het programma, een feestje dat erg werd gesmaakt door de royals. Zoveel zelfs dat prins gemaal Philip zelf ook even achter de smeulende kolen plaatsnam (kleine foto).

Uiteindelijk werd het koninklijk paar uitgezwaaid door tienduizenden Australiërs. "We zijn echt overweldigd door jullie steun. We keren terug naar Groot-Brittannië met alleen maar fijne herinneringen", klonk het voor ze in het vliegtuig stapte.