Vertraging voor Louvre en Guggenheim in Abu Dhabi

De geplande afdelingen van het Louvre en het Guggenheim-museum in Abu Dhabi zullen niet, zoals gepland, in 2012 en 2014 de deuren openen. De werkzaamheden hebben vertraging opgelopen. Dat meldt de projectontwikkelaar.

De bouw van twee musea in een nieuw cultureel district in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten heeft vertraging opgelopen.

Het satellietmuseum van het Louvre in Parijs, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel, en de door Frank Gehry ontwerpen afdeling van het Guggenheim Museum moeten het pronkstuk worden van een ambitieus cultureel district Saadiyat Island in Abu Dhabi.

De opening van het Louvre in Abu Dhabi was gepland voor 2012, maar die deadline zal overschreden worden. Ook de bouw van een Nationaal Museum en een Guggenheim Museum zal vertraging oplopen. De oplevering van die gebouwen was gepland voor 2014.

Projectontwikkelaar Tourism Development & Investment Co. (TDIC) heeft naar eigen zeggen de omvang van het bouwproject onderschat. De ontwikkelaar kampt ook met liquiditeitesproblemen.