"Kans op recidive was erg beperkt"

In Geraardsbergen is een man van 50 aangehouden voor de moord op een 57-jarige vrouw. De man heeft bekentenissen afgelegd.

Het slachtoffer werd vrijdagavond vermoord in Idegem, een deelgemeente van Geraardsbergen. De dochter van de vrouw deed de ontdekking rond 22 uur. Het slachtoffer was in een laken gewikkeld en omgebracht met verschillende messteken.

De verdenking viel al snel op een 50-jarige man. Hij kende de vrouw omdat die soms gevangenen opving tijdens hun penitentiair verlof.

"Hij was al 60 keer naar buiten mogen gaan. Alle psychosociale  verslagen waren erg positief", zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen. "Alle signalen stonden op groen en iedereen was dan ook van mening dat de kans op recidive uiterst bepekt was."

De man zat in de cel voor de moord op een vrouw in 2000. De voorzitter oordeelde toen "dat de misdaad onverschillig en koelbloedig werd gepleegd door een gevaarlijke crimineel." De moeder van de verdachte had toen tijdens de rechtszaak nog gezegd dat ze vreesde dat haar zoon opnieuw zou moorden.