Nieuwe voorzitters voor Jong VLD en Animo

De 33-jarige Limburgse ondernemer Frederick Vandeput is verkozen tot de nieuwe voorzitter van Jong VLD. Hij haalde in de eerste stemronde bijna 54 procent van de stemmen. Bij Animo, de jongerenbeweging van de SP.A, is Maite Morren de nieuwe voorzitter.
Maite Morren

Vandeput (foto in tekst) haalde het van twee andere kandidaten, Bart Vanmarcke en Max Tack. De afgelopen 2 jaar was hij  voorzitter van de Limburgse afdeling van Jong VLD. Vandeput begint nu aan een termijn van 2 jaar als nationaal voorzitter. Hij heeft naar eigen zeggen 2 prioriteiten: de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en "het opnieuw centraal stellen van liberale kernwaarden als vrijheid en verantwoordelijkheid".

De nieuwe voorzitter benadrukt de onafhankelijkheid van de jongerenafdeling, maar zegt wel constructief te willen samenwerken. "We zullen proberen te wegen op Open VLD", luidt het.

De jongsocialisten van Animo kozen gisteravond al een nieuwe voorzitter. Spannend was het niet, want er was slechts één kandidaat: Maite Morren. Ze kreeg 91 procent van de stemmen achter zich en volgt Anke Gittenaer op.

"De stem van jongeren wordt steeds luider en dat is goed. We hoeven het niet te pikken hoe onze toekomst in gevaar wordt gebracht, hoe de bescherming van de financiële sector belangrijker lijkt dan pakweg jongerenwerkloosheid of armoede", aldus de nieuwe voorzitter. Ook Morren begint aan een termijn van twee jaar.