Zanger "Potverdekke! It's great..." overleden

De Britse singer-songwriter John Makin is op 61-jarige leeftijd overleden in Brussel. De Engelsman scoorde in 1998 een hit in België met het nummer "Potverdekke! It's great to be a Belgian".
Een anonieme betoger in 2007.

John Makin groeide op in de buurt van Liverpool. Begin jaren 70 verhuisde hij naar Brussel, waar hij werkte als schatter. In 1976 werd hij beroepsmuzikant en bracht hij zijn eerste album "Urban romance" uit.

Jarenlang was John Makin een muzikant in de marge, maar eind jaren 90 stond hij 26 weken in de hitparade als Mister John met zijn nummer "Potverdekke! It's great to be a Belgian". Mister John mocht in 1998 zijn nummer opvoeren tijdens de viering van de nationale feestdag in Brussel.

Mister John schreef "Potverdekke!" samen met enkele Belgische vrienden. Op het moment dat België in de ban was van de zaak-Dutroux, bracht de Britse expat een vrolijk nummer uit over de Belgische identiteit. Er gingen duizenden exemplaren van de single over de toonbank.

De voorbije jaren trad John Makin op met klarinetspeler Doctor Rob. Ook met zijn laatste werk, "The Greek song", kon hij het succes van "Potverdekke!" niet evenaren. John Makin wordt maandag gecremeerd in Vilvoorde en laat een vrouw en twee zonen na uit zijn eerste huwelijk.