""Hidden treasures" eerbetoon aan Winehouse"

Op 5 december ligt het postume album "Hidden treasures" van de overleden Britse zangeres Amy Winehouse in de winkelrekken. Winehouse overleed op 23 juli op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.

Amy Winehouse bracht tijdens haar korte carrière twee albums uit: "Frank" in 2003 en "Back to black" in 2006. Op 5 december wordt er een derde album van de zwartharige zangeres gelanceerd.

"Het album "Hidden treasures" is een passend eerbetoon aan mijn overleden dochter. De compilatie met onuitgegeven nummers die Amy Winehouse tussen 2002 en 2009 opnam is adembenemend mooi. Wij hadden enkel toestemming gegeven om de cd uit te geven als het album hetzelfde niveau haalt als "Frank" en "Back to black", meldt vader Mitch Winehouse.

Per verkocht album zal 1 Britse pond geschonken worden aan de Amy Winehouse Foundation. Het liefdadigheidsfonds werd in september opgericht door de familie van de overleden zangeres.

Amy Winehouse werd op 23 juli 2011 dood aangetroffen in haar huis in Camden. Uit de autopsie op het lichaam van de zangeres bleek dat ze is overleden aan de gevolgen van overmatig drankgebruik, na een alcoholstop van enkele weken.

Meest gelezen