"Weerzien Amanda en Raffaele is niet voor morgen"

Oude liefde roest niet. Dat leek de 27-jarige Raffaele Sollecito vorige week te willen zeggen toen hij in het Italiaanse magazine Oggi opnieuw uitkeek naar een spoedige hereniging met Amanda Knox. Beiden werden onlangs onder ruime internationale media-aandacht vrijgesproken van moord op de 21-jarige studente Meredith Kerchner. Maar volgens vader Francesco Sollecito heeft zoonlief helemaal geen interview gegeven aan wie dan ook. Ook de ouders van Knox vragen dat de leugenachtige berichten zouden stoppen.

Raffaele zou aan Oggi gezegd hebben: "We telefoneren en schrijven elkaar dagelijks. We hebben zoveel aan mekaar te vertellen, na vier jaar lang in een hel te hebben doorgebracht, die ons uiteindelijk klein gekregen heeft." Hij insinueerde dat er opnieuw een toekomst voor hen beiden weggelegd was. Britse en Amerikaanse tabloids zagen in dat alles een teken van een opnieuw opflakkerende liefde.

Maar op ABC News maakte vader Francesco (foto in tekst) korte metten met die ideeën: "Sinds zijn vrijlating heeft Raffaele met geen enkele reporter gesproken. En dat zal ook in de nabije toekomst niet gebeuren." Francesco geeft wel toe dat hij zelf met Oggi gesproken heeft, maar dat gesprek ging enkel over het voorbije proces. "Ik heb helemaal niet gepraat over eventuele contacten tussen Amanda en mijn zoon. Hij heeft wel een computer op zijn kamer, maar of ze met elkaar mailen en zo ja, hoe vaak dat is, daar spreken we thuis niet over", aldus de arts uit Bisceglie.

Volgens sommige bronnen zou er ook een hereniging tussen beiden plaatsvinden voor Kerstmis. Francesco: "We zullen ooit wel een bezoek brengen aan de Knox-familie in Seattle. Maar er staat nog geen datum vast en we zijn niet van plan nog voor Kerstmis te gaan."

Ook Edda Mellas, de moeder van Amanda, vindt dat de leugens nu wel mogen ophouden en herinnert daarbij aan alle vroegere informatie over de moord: "Al die berichten hebben er uiteindelijk toe geleid dat ze in 2009 veroordeeld geraakte." Stiefvader Chris voegde eraan toe: "In het begin ben je echt wel boos over al die foutieve berichten, maar wanneer het blijft gebeuren raak je eraan gewoon. Ofwel accepteer je die toestand om jezelf te beschermen ofwel word je gek."

lees ook