Machelse politie plukt dronkenman van de weg

Vannacht heeft de lokale politie in Machelen een automobilist van de weg geplukt die in minder dan een halfuur tijd 20 verkeersovertredingen had begaan. Hij probeerde ook 3 keer op de politie in te rijden.

Rond middernacht zagen getuigen de man over de weg zwalpen en werd de politie van Vilvoorde-Machelen gewaarschuwd. De agenten probeerden de automobilist te onderscheppen, maar hun herhaalde pogingen om de man te doen stoppen werden genegeerd.

Tegelijkertijd beging de automobilist de ene verkeersovertreding na de andere, zoals te snel rijden en de voorrangsregels negeren. Tot 3 keer toe probeerde hij ook in te rijden op de agenten die hem aan de kant probeerden te dwingen.

Uiteindelijk kon de man toch worden klemgereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij zijn ondervraging vanmorgen beweerde hij zich niets meer te herinneren. Het Brusselse parket zal hem voor de rechtbank dagen.