Brand in Kortrijks danscafé was aangestoken

De brand afgelopen nacht in het Kortrijkse danscafé Rock Paradise was aangestoken. Een branddeskundige ontdekte verschillende brandhaarden in het pand. Het café is volledig uitgebrand. Er vielen geen gewonden.

De brandweer werd rond drie uur vannacht opgeroepen, zegt brandweerkapitein Jan Leenknecht. "Bij aankomst merkten we een dikke rookontwikkeling vooraan op, achteraan sloegen de vlammen al uit. Er waren drie ploegen ter plekke en die konden een uitbreiding van de brand voorkomen."

Danscafé Rock Paradise, een complex van zo'n 500 vierkante meter, brandde volledig uit. Bij de brand vielen geen gewonden. Een tiental omwonenden moest wel worden geëvacueerd.

De brand van afgelopen nacht is de derde in een maand tijd in een danscafé in de regio. Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat er een verband is tussen de drie branden, maar het parket van Kortrijk heeft wel een vermoeden. "De drie branden zijn alle ontstaan op een maandagnacht, alle drie rond 3 uur en alle drie in een dancing of danscafé", zegt Tom Janssens van het parket.