Bazige politievrouw klist collega met zware voet

Het zijn niet-alledaagse beelden die ons bereikt hebben vanuit Miami in de Amerikaanse staat Florida. Een politievrouw zet er de achtervolging in op een snel rijdende en zigzaggende man die, zo blijkt, een belangrijk iets gemeen heeft met zijn vrouwelijke achtervolger: zijn job.

Politievrouw DJ Watts heeft twintig minuten besteed aan het achtervolgen van een collega die het op de snelweg in Miami niet zo nauw nam met de geldende snelheidsregels. De man, Fausto Lopez, reed op sommige momenten 190 kilometer per uur en hij slingerde ook gevaarlijk heen en weer op zijn rijvak. Zelfs toen het duidelijk was dat hij achterna werd gezeten door een collega, bleef de man zijn rijgedrag handhaven: noch de sirene, noch de lichten van de politiewagen konden hem vaart doen minderen, integendeel. Hij versnelde nog een paar keer en hij wisselde minutenlang van rijstrook.

Na een tijdje zag de wegpiraat eindelijk zijn fout in. Hij zette zijn wagen langs de kant, waardoor Watts hem alsnog kon klissen. Op de beelden is te zien hoe de agente, met haar dienstwapen in de aanslag, haar collega nadert. Lopez, naar eigen zeggen op weg naar zijn tweede job en nog volledig gekleed in zijn politie-uniform, gaf zich zonder tegenstrubbelen over aan de erg bazige politievrouw.

Voor Watts ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Hoewel hij intussen weer werd vrijgelaten, riskeert hij een zware schorsing. "Onze afdeling zal zich beraden over een mogelijke sanctie, na de uitspraak van een rechter", zegt de woordvoerder van de politie van Miami aan CNN. "Ik kan alleen maar zeggen dat Lopez veel spijt heeft van wat hij gedaan heeft."

Hoewel vooral Fausto Lopez met de vinger wordt gewezen, neemt de kritiek op zijn achtervolger toe. En dat heeft voornamelijk te maken met de manier waarop Watts haar collega heeft  opgepakt. "Hier is sprake van machtsmisbruik", zegt een bron van de politie aan NBC. "Haar acties zijn roekeloos en onprofessioneel. Als een van onze agenten in de fout gaat, moet hij gestraft worden. Maar de manier waarop zij dit heeft gedaan, valt niet goed te praten."

Oordeel in het onderstaande filmpje zelf of politievrouw Watts in de fout gaat bij de arrestatie. De beelden werden vier dagen geleden op YouTube geplaatst en al bekeken door bijna 400.000 mensen.

lees ook