Bonden versoepelen acties bij ArcelorMittal

De vakbonden van ArcelorMittal in Ougrée laten na een week actievoeren nu met mondjesmaat cokes door. Die actie was er gekomen nadat was bekendgemaakt dat 19 personeelsleden ontslagen waren.

Twee weken geleden raakte bekend dat de zogenoemde warme lijn in de Luikse fabriek, op bevel van hogerhand, de deuren sluit. Daardoor zouden meer dan 500 mensen hun job verliezen. Kort nadat het nieuws bekend was geraakt, kregen de arbeiders te horen dat al 19 mensen waren ontslagen.

Daarop besloten de vakbonden de uitvoer van cokes uit de fabriek tegen te houden om druk uit te oefenen. Nu versoepelen ze die actie. "Na de blokkade de voorbije dagen, laten we de cokes nu met mondjesmaat door. Anders dreigen de voorraden te groot te worden", klinkt het.

De directie van ArcelorMittal in Ougrée ontkent de feiten en zegt dat de 19 personeelsleden niet in dienst waren bij het bedrijf. Ze verwijt de bonden ook niet akkoord te zijn gegaan met de voorwaarden van hun reïntegratie.

Meest gelezen