De boom in met de grootmoeder!

Hebben oude mensen een hekel aan avontuur? Tot voor kort zou je daar ja op kunnen antwoorden, maar een 81-jarige vrouw uit China bewijst dat die stelling niet altijd klopt. Ondanks haar gezegende leeftijd voelt ze zich niet te beroerd om in bomen te klauteren.

Enkele mensen die 's ochtends in de Chinese stad Chongqing bezig waren met hun dagelijkse lichaamsoefeningen geloofden niet wat ze zagen. In een boom zagen ze een bejaarde vrouw zitten die van de boom haar nieuwe thuis had gemaakt.

Op de takken van de bomen had de vrouw een amateuristische kookinstallatie geplaatst en ook aan de stylistische kant van het verhaal had ze gedacht: de takken van de boom had ze immers versierd met allerlei vlagjes.

Hoewel de vrouw plezier leek te beleven aan haar persoonlijke boomhut, wilden opgetrommelde brandweerlieden geen risico nemen. Onderaan de boom hadden ze een groot kussen geplaatst om de vrouw aan te moedigen uit de boom te springen. Maar dat zag de kranige bejaarde niet zitten. Ze bleef doodleuk in haar boom zitten.

Na drie uur vruchteloos wachten koos de brandweer ervoor om de vrouw zelf uit de boom te halen. Niet zonder slag of stoot brachten ze de bejaarde vrouw onder in het nabijgelegen politiebureau.

lees ook