Geen boete voor CBS voor "nipplegate"

Het hof van beroep in Philadelphia heeft beslist dat de Amerikaanse tv-zender CBS geen boete moet betalen voor het tonen van de ontblote borst van zangeres Janet Jackson tijdens de pauze van de Super Bowl in 2004.

Janet Jackson stond in 2004 samen met Justin Timberlake op het podium van het drukst bekeken sportevent in de VS, toen een deel van haar leren pak loskwam en haar borst met piercing live getoond werd in miljoenen Amerikaanse huiskamers.

De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) eiste een boete van ongeveer 500.000 euro. In 2009 annuleerde het hof van beroep van Philadelphia de boete, aangezien het hof van oordeel was dat CBS niet verantwoordelijk kon zijn voor het gedrag van Janet Jackon.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof maakte die beslissing ongedaan en de zaak moest opnieuw behandeld worden bij het hof van beroep van Philadelphia. Vandaag, na een juridische veldslag van drie jaar, heeft het hof van beroep de boete alweer geannuleerd.