Inclusieve Griffel gaat naar scenario "Malus"

De scenaristen (tevens acteurs) van het creatieve bureau Kinyonga hebben de Inclusieve Griffel 2011 in ontvangst genomen op de 75e Boekenbeurs in Antwerpen. De medewerkers van Kinyonga werden in de bloemetjes gezet door de peter en de meter van de Inclusieve Griffel, respectievelijk Marc de Bel en Brigitte Minne.

Kinyonga krijgt de Inclusieve Griffel voor het scenario van "Malus", een kindertheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc de Bel. De voorstelling "Malus" gaat op dinsdag 20 maart 2012 in première in Kruishoutem.

De Inclusieve Griffel wordt sinds 2003 uitgereikt aan een publicatie (meestal een fictieboek) waarin een personage met een verstandelijke handicap een vanzelfsprekende rol speelt en gewoon een personage naast de andere personages is.

De prijs is een initiatief van Inclusie Vlaanderen, de Vlaamse dochter-vzw van de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten. In het verleden ging de Inclusieve Griffel naar Marc de Bel, weekblad Flair, Brigitte Minne, Mireille Geus, Hilde Loeters, Do Van Ranst en Renate Dorrestein.

Dit jaar is voor het eerst een theatervoorstelling bekroond. Het creatieve bureau Kinyonga wordt geleid door Bernd Verzele uit Zulte en Jan Verleyen uit Oudenaarde. Naast workshops en totaalconcepten brengen ze ook theater. "We proberen met onze nieuwe voorstelling "Malus" thema's als diversiteit, pesten en handicap bespreekbaar te maken", aldus Jan Verleyen.