Kuifje-film scoort in Europese bioscopen

"The adventures of Tintin: The secret of the unicorn" doet het erg goed in de Europese bioscopen. Na het eerste weekend staat de film op de eerste plaats in de Belgische en de Britse box office en ook bovenaan de Franse box office.

Tijdens de openingsavond deed "Code 37" (foto in tekst) het in de Vlaamse bioscopen veel beter dan "Kuifje: het geheim van de eenhoorn", maar na het eerste weekend zijn de rollen omgedraaid.

Maandag raakte bekend dat al 237.000 Belgen naar de bioscoop getrokken waren om de gehypete Kuifje-verfilming van Steven Spielberg te bekijken. "Code 37" kon 79.000 Vlamingen naar de zalen lokken, ook een indrukwekkende prestatie voor een Vlaamse film, vergelijkbaar met de start van de ultieme Vlaamse kaskraker "Loft".

In de Verenigde Staten komt "The adventures of Tintin: The secret of the unicorn" pas op 21 december uit.

Meest gelezen