Syrië aanvaardt vredesplan van Arabische Liga

Syrië aanvaardt een plan van de Arabische Liga dat een eind moet maken aan het geweld in het land. Dat heeft de Qatarese premier Hamad bin Jassim al-Thani bevestigd na een vergadering van de Arabische Liga in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Volgens het plan zouden de militairen zich terugtrekken uit de steden en worden internationale waarnemers toegelaten. Alle tegenstanders van het regime die gevangen zitten, worden vrijgelaten.

De oppositie denkt dat het regime van president Bashar al-Assad het plan alleen aanvaardt om tijd te winnen. "Maar dan nog zijn we blij met dit initiatief van de Arabische Liga", zegt oppositieleider Chalid Chodscha.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon vindt het akkoord een goede zaak. ""Ik hoop dat het akkoord nu onverkort wordt uitgevoerd", zegt hij.