Winnaars boek "Ronald Janssen: een mens, een monster"

Op 21 oktober wordt Ronald Janssen veroordeeld tot levenslange opsluiting wegens de moord op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus. VRT-journaliste Machteld Libert schreef het boek "Ronald Janssen: een mens, een monster". Wij gaven 5 exemplaren weg.

Onderstaande mensen wisten dat de fiets van Annick Van Uytsel in juli 2007 werd teruggevonden in Leuven.

  • Pieter De Bie (Keerbergen)
  • Martine Serru (Brugge)
  • Diane Vrijsen (Hoboken)
  • Hans Vleugels (Geel)
  • Klaartje Lecompte (Torhout)

Zij krijgen een exemplaar van het boek thuisgestuurd.

Ronald Janssen: een mens, een monster

VRTjournaliste Machteld Libert, die de zaak-Janssen en het proces dag na dag opvolgde, gaat op zoek naar de mens en het monster Ronald Janssen. Haar boek is de neerslag van wekenlang grasduinen in verhoren en moraliteitsverslagen. Het resultaat van het geestelijk verwerken en ordenen van de intense indrukken die de auteur opdeed voor en tijdens het proces. Haar diepgravende zoektocht naar de waarheid zorgde even voor een incident tijdens het assisenproces.

De VRT-journalisten werden twee dagen uit de assisenzaal gezet, hoewel er geen deontologische fouten werden gemaakt. Ook het journalistieke werk in dit boek is waarachtig en eerlijk, hoe weerzinwekkend de feiten ook zijn…