"Een zot van wie je geld kan winnen"

Komiek Billy Eichner is al jaren een YouTube-icoon. Op een soms brutale, zelfs vuilbekkende manier overvalt hij New Yorkers op straat die, nauwelijks bekomen van dergelijke wervelwind, al even grote onzin uitkramen als de komiek zelf. En wie niet onmiddellijk antwoordt of hem probeert te ontwijken, krijgt de volle lading. Vanaf december krijgt hij een eigen quizprogramma op het Amerikaanse tv-kanaal Fuse. De trailer, die deze week gepubliceerd werd, lokte al snel de nodige aandacht in de Amerikaanse media. Want Eichner zal al zijn registers opentrekken.

De quiz, die gemaakt wordt door het productiehuis “Funny or Die”, brengt Eichner opnieuw op de straten van New York, onder het mom van: "Er lopen heel wat zotte mensen rond in New York op zoek naar geld. Wel, nu zal er iemand rondlopen van wie men geld kan winnen." Eichner zal op zijn eigen manier toevallige passanten lastigvallen met algemene vragen, gesitueerd in de wereld van cultuur en media. Met als ultieme vraag eentje waarop een subjectief antwoord gegeven moet worden.

Billy Eichner is een gevierd komiek in New York. Zo werd hij door New York Times omschreven als "theatraal wonder". Het plaatselijke magazine Time Out bekroonde hem met de titel "Biggest Industry Darling". Daarnaast verzamelde hij verschillende theaterprijzen als stand-upcomedian en was hij te zien in de bioscoopfilm "What happens in Vegas". Internationaal is hij vooral bekend dankzij YouTube, waar zijn filmpjes door een schare fans gewaardeerd worden.

De trailer van "Billy on the street" mag dan 8 minuten duren, het blijft een genot de hyperkinetische Eichner voortdurend door het lint te zien gaan bij welke New Yorker dan ook:

lees ook