"Ik viel niet één, maar twee keer flauw"

Cameron Humfleet had zijn huwelijksaanzoek voor vriendin Brittany Hillard goed voorbereid. Onder het mom van een verjaardagsfeestje werd Hillard naar een openluchtpicknickplaats gebracht, waar familie en vrienden hen opwachtten. Maar Humfleet had andere bedoelingen en vroeg haar ten huwelijk. Toch reageerde de toekomstige bruid niet zoals verwacht: als een baksteen smakte ze van verbazing tegen de grond. "Dat had ik zélf niet verwacht", reageert Hillard nu.

Het huwelijksaanzoek, inclusief de vreemde reactie, vond begin september plaats en werd gefilmd door een van Humfleets beste vrienden. Het flauwvallen was zo opmerkelijk dat het filmpje al snel op YouTube belandde. Nu, bijna twee maanden later, begint het een internationale carrière.

"De manier waarop ze viel was onthutsend"

"Toen ik de video voor het eerste zag, bekroop me een gevoel van schaamte. Mocht ik de middelen hebben gehad om dergelijke reactie te voorkomen, dan zou ik ze gebruikt hebben. Ik was eigenlijk nog steeds in shock van het feit dat al die mensen daar voor mij waren. Vanaf het moment dat mijn blinddoek afging, kan ik me nauwelijks iets herinneren", aldus het 20-jarige meisje uit London, Kentucky, in het MSNBC-programma "Today Show".

Het leek alvast een pijnlijke val, toen ze flauwviel. Hillard: "Gelukkig heb ik mijn hoofd niet bezeerd. De val werd gebroken door mijn ellebogen en mijn achterste." Humfleet: "Het was onthutsend dat zij op die manier flauwviel. Ik twijfelde er niet aan dat ze positief zou antwoorden. Maar op dat moment was ik meer bezorgd over haar veiligheid, dan over het antwoord."

Na terug bij bewustzijn te zijn geraakt, is Hillard opnieuw flauwgevallen, maar dat werd weggelaten uit het gemonteerde YouTube-filmpje. "Mijn vrienden drongen er op aan dat ik een antwoord zou geven, maar ik viel opnieuw flauw", aldus Hillard. Een vijftien minuten na de eerste val, slaagde ze er alsnog in positief te antwoorden op het aanzoek. Het huwelijk zal plaatshebben in 2015.

lees ook