Aronofsky maakt videoclip Lou Reed en Metallica

Darren Aronofsky gaat een videoclip regisseren voor een single uit het nieuwe album van Lou Reed en Metallica, "Lulu". Aronofsky is bekend van zijn films "Black swan" en "The wrestler". Hij zal een clip regisseren bij het nummer "Iced honey".

Lars Ulrich van Metallica is alvast laaiend enthousiast. "Alsof het nog niet genoeg is dat we een album maken met Lou Reed, mogen we nu een videoclip opnemen met Darren Aronofsky, een van mijn favoriete regisseurs."

Het album "Lulu" ligt sinds deze week in de rekken. De plaat is geïnspireerd op het werk van de Duitse toneelauteur Frank Wedekind, meer bepaald op de stukken "Der Erdgeist" (1895) en "Die Büchse der Pandora" (1904), over het leven van een jonge misbruikte danseres, Lulu.

De samenwerking tussen singer-songwriter Lou Reed (foto) en metalband Metallica is op gemengde reacties onthaald. Reed gelooft rotsvast in zijn project en noemt het het beste wat hij ooit gedaan heeft.

Lou Reed is bekend van The Velvet Underground, een van de invloedrijkste groepen uit de rockgeschiedenis.