Brand op ferry tussen Jordanië en Egypte

In de Rode Zee is er brand uitgebroken op een ferry met naar schatting 1.230 vooral Egyptische passagiers. Het schip was op weg van Akaba in Jordanië naar de havenstad Nuweiba in Egypte. Alle opvarenden kwamen er met de schrik vanaf, al zijn er ook onbevestigde berichten over 1 dode.

De ferry had Akaba ongeveer 15 zeemijl achter zich gelaten toen de brand uitbrak in de containerruimte. Meteen werden de reddingsbootjes uitgehaald om de passagiers te evacueren. Een tweede ferry die zich in de buurt bevond, kwam helpen bij de hulpactie.

Op het schip bevonden zich bijna uitsluitend Egyptenaren, vooral arbeiders. Volgens de eerste berichten kon iedereen op tijd worden geëvacueerd. Het schip zou ernstig beschadigd zijn.

"De brand is uitgebroken in een van de containers aan boord. Er vielen geen gewonden", klonk het oorspronkelijk bij de uitbaters van de lijn. Volgens sommige bronnen vielen er dus geen slachtoffers, volgens andere kwam er één man om het leven toen hij in het water sprong en verdronk.

Vijf jaar geleden kwamen ruim 1.000 mensen om toen een ferry tussen Saudi-Arabië en Egypte zonk in de Rode Zee.