Dehaene maandag voor Kamercommissie

De Bijzondere Kamercommissie over Dexia nodigt voor volgende week maandag voorzitter Jean-Luc Dehaene en CEO Pierre Mariani uit om uitleg te geven bij de problemen van de bank. Dat is vanmiddag afgesproken op een eerste zitting van de commissie.

Wie nadien gehoord zal worden, ligt nog niet vast. Uit de lijst van tientallen personen die de verschillende partijen willen horen, wordt een selectie gemaakt. Bedoeling is wel om de hele zaak vrij ruim te bekijken en te vertrekken van de periode van de fusie tussen het Gemeentekrediet en het Crédit Local de France in 1996.

De Kamerleden zullen twee financiële experts aanstellen om hen te begeleiden in het technisch complexe dossier. De commissie zal minstens twee keer per week samenkomen en geeft zichzelf drie maanden om tot conclusies te komen.

De Kamerleden laten ook onderzoeken of zij als bijzondere commissie al de nodige documenten kunnen opvragen. Als dat niet zou kunnen, willen sommige partijen een volwaardige onderzoekscommissie oprichten.