Elisabethwedstrijd verlaat conservatorium Brussel

De voorrondes en de halve finales van de Koningin Elisabethwedstrijd vinden volgend jaar niet meer plaats in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, omdat het gebouw niet langer veilig is. Dat meldt Bozar in Brussel op zijn website.

De twee fases van de wedstrijd vinden al meer dan 50 jaar plaats in het Conservatorium. De Elisabethwedstrijd moet verhuizen omdat het gebouw niet meer voldoet aan alle eisen om de concerten ook op radio en tv uit te zenden. Waar de concerten nu gaan plaatsvinden, is nog niet bekend.

Het Koninklijk Conservatorium in Brussel is dringend aan renovatie toe. Drie jaar geleden sloegen de Koninklijke Conservatoria en vzw Conservamus al een noodkreet. Zij willen het gebouw van architect Cluysenaar redden.

In het gebouw vinden niet alleen de voorrondes en halve finales van de Elisabethwedstrijd plaats. Ook Bozar organiseert er verschillende concerten en duizenden studenten volgen er een opleiding.

Een totaalproject voor renovatie en exploitatie van het gebouw ligt op de tafel van de nieuwe regering. Om dat masterplan te ondersteunen, wordt er op 9 november door de leerlingen van het conservatorium een concert gehouden in het gebouw.

Meest gelezen