Heeft u al "getebowd"?

Een klein half jaar geleden werd het internet overspoeld met foto’s van mensen die op de meest waanzinnige plaatsen op hun buik gingen liggen en daarvan een foto namen. "Planking" werd een wereldwijde rage. Maar zoals iedere rage van voorbijgaande aard is, moest men nu weer op zoek naar iets nieuws. In de Verenigde Staten blijkt de opvolger intussen gevonden te zijn: "Tebowing". Knielen voor de camera is nu de boodschap.

"Tebowing" wordt als volgt gedefinieerd: knielen op één knie, de arm op deze knie steunend, die op zijn beurt het hoofd ondersteunt. Dan is het de bedoeling te beginnen bidden, of althans die illusie te wekken. Dit terwijl iedereen rondom u iets compleets anders aan het doen is.

Het idee komt van Jared Kleinstein, die de in de VS populaire Americanfootballspeler Tim Tebow na een overwinning in een recente wedstrijd zag knielen om God te bedanken, terwijl zijn medespelers bezig waren de overwinning uitbundig te vieren. Hij publiceerde de foto op Facebook, en na een mega-respons daar, startte hij begin deze week met een website rond het idee. Een groot succes bleek al snel, want de foto’s stroomden binnen. Ook het aantal unieke bezoekers per dag zat al snel aan een half miljoen.

“Of je de figuur van Tebow nu graag hebt of helemaal niet, de Tebow-koorts is besmettelijk. Zijn houding is plezierig om te zien en daarom werkt dit concept blijkbaar”, aldus Kleinstein in Denver Post. De Americanfootballspeler reageerde via Twitter ook al op de hype met “Love it!”. Hij voegde later ook zijn favoriete foto bij: een jongen die tijdens een chemokuur “tebowde”.

Sommigen reageren nochtans negatief op het initiatief, omdat er gespot wordt met de christelijke waarden. Iets wat door Kleinstein met klem tegengesproken wordt.

lees ook