Klacht over politiegeweld in Beringen

Een man uit Koersel, een deelgemeente van Beringen, heeft een klacht ingediend bij het Comité P, het orgaan dat de politiediensten controleert, voor overdreven politiegeweld tegen zijn volwassen zoon.

Vorige week donderdag wilde de politie van Beringen de zoon oppakken in een tankstation aan de Paalsesteenweg. Tijdens de politie-interventie stierf de man aan een hartaanval.

De man was even voordien thuis vertrokken nadat hij alcohol en medicijnen had ingenomen. De vader zegt dat hij de politie had gevraagd om daarmee rekening te houden. Hij vertelde hen ook dat zijn zoon een psychiatische patiënt was.

Nu is op beelden van de bewakingscamera te zien dat de politie vrij brutaal te werk ging. De vader wil daarom dat het Comité P de zaak onderzoekt. Het parket van Hasselt is met een gerechtelijk onderzoek gestart.