Nieuwe Bondfilm krijgt titel "Skyfall"

De 23e Bondfilm krijgt de titel "Skyfall". Dat hebben de producers van de film vandaag bekendgemaakt. Daniel Craig speelt opnieuw de hoofdrol en ook de actrices Naomie Harris en Berenice Marlohe spelen een rol in de film.

Craig (foto) kruipt voor de derde keer in de huid van James Bond. Judi Dench zal de rol van M hernemen. Ook Ralph Fiennes speelt mee en eerder maakte Javier Bardem zelf al bekend dat hij de rol van slechterik zal spelen.

"Er zullen veel verrassingen in de film zitten", vertelde regisseur Sam Mendes aan de pers. De opnames vinden plaats in Londen, Schotland, Istanbul en Sjanghai. Welke artiest het nieuwe Bondlied zal schrijven en zingen is volgens producer Barbara Broccoli nog niet beslist.

De film zal volgend najaar uitkomen, vier jaar na de meest recente Bondfilm "Quantum of solace".