Opnieuw doden in Syrië ondanks akkoord

Bij nieuw geweld in Syrië zijn twintig doden gevallen. Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft gisteren nochtans een voorstel aanvaard van de Arabische Liga om een einde te maken aan de bloedige repressie van de protestbeweging in het land.
Een foto van president Assad wiegt in de wind op een regenachtige dag in Damascus.

De doden vielen volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in verschillende wijken van Homs. De Syrische veiligheidstroepen zouden ook weer tientallen arrestaties verricht hebben.

De Syrische regering heeft gisteren "zonder voorbehoud" het plan van de Arabische Liga aanvaard waarin het regime werd opgeroepen opgepakte tegenstanders vrij te laten, het leger uit de steden terug te trekken en alle geweld te stoppen. Het regime moet internationale waarnemers en media ook toelaten zich vrij te bewegen. Daarna moet er een dialoog op gang komen met de oppositie.

Op het terrein is daar echter niets van te merken. De oppositie had zich al meteen sceptisch uitgesproken over de "ware bedoelingen" van het regime-Assad.

Liga ontvangt oppositie

De voorzitter van de Arabische Liga heeft intussen een delegatie ontvangen van de Syrische Nationale Raad die de oppositie tegen Bashar al-Assad overkoepelt. De voorzitter heeft uitleg gegeven over het plan van de Arabische Liga om een uitweg te vinden uit de crisis in Syrië.

De Syrische oppositie heeft gezegd dat  ze bang is dat het regime niet erg geloofwaardig is als het erop aankomt zijn beloften te houden. "Op het ogenblik dat het regime zijn akkoord gaf, werd de stad Homs gebombardeerd en werden 34 mensen gedood", zo zei de delegatie. 

De oppositie weigert ook in dialoog te gaan met het regime en wil enkel onderhandelen over de overdracht van de macht en het aftreden van president Bashar al-Assad.

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 497721739


Varnish cache server