Woordvoerster Bieber ontkent vaderschap tienerster

Een 20-jarige fan van Justin Bieber (17) beweert dat hij de vader is van haar zoon. Ze eist dat hij een vaderschapstest ondergaat. Melissa Victor, de woordvoerster van het Canadese tieneridool, ontkent de feiten in alle toonaarden.

Mariah Yeater (20) heeft een klacht ingediend tegen Justin Bieber. Ze zegt dat ze eind oktober 2010 seks heeft gehad met Bieber na een van zijn optredens in het Staples Center in Los Angeles. Yeater is in juli bevallen van een zoon en beweert nu dat alleen Bieber de vader van het kind kan zijn.

Bieber heeft een erg braaf imago en spreekt in interviews vaak over zijn voornemen om maagd te blijven tot het huwelijk. Hij is samen met actrice en zangeres Selena Gomez (19).

"Wij hebben de aanklacht nog niet gezien", zegt de woordvoerster van Bieber. "Maar wij zullen alle rechtsmiddelen gebruiken om dit te ontkrachten. Het is triest dat iemand zo'n lasterlijke, valse claims de wereld instuurt."

Volgens de advocaten van Yeater zijn er "aannemelijke bewijzen" dat Bieber de vader is van het kind. "We roepen Bieber en zijn advocaten op om deze zaak op een verstandige manier op te lossen." Ze benadrukken ook dat hun cliënt geen grote som geld van Bieber wil. Op het moment van de vermeende feiten was Bieber 16. Yeater had dus seks met een minderjarige, wat ook een strafbaar feit is.

Bieber heeft gisteren via Twitter laten weten dat hij "alle geruchten gaat negeren en dat hij beoordeeld wil worden op zijn muziek". Bieber is bekend van hitjes als "Baby" en "One less lonely girl".