"Die opmerkingen waren zo onfair"

Begin juli trouwde prins Albert van Monaco met de Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock. De dagen voor het huwelijk waren op zijn minst turbulent te noemen. Charlene zou immers geprobeerd hebben Monaco te ontvluchten. Ook het huwelijk zelf bleek verre van sprookjesachtig. Vooral Charlene legde weinig enthousiasme en vreugde aan de dag. In het Amerikaanse tv-programma "Today Show" blikten beiden enkele dagen geleden terug op deze woelige periode.

Op de vraag waarom er nu pas getrouwd werd door Albert, antwoordde deze: "Het heeft vooral te maken met een gevoel dat het allemaal juist zat. Het was wat het hart wilde. Ergens voelde ik wel druk van buitenaf om te trouwen, en dan vooral van buiten de familie."

"Zo konden ze meer tijdschriften verkopen"

Charlene probeerde zich zo weinig mogelijk aan te trekken van al de drukte rondom haar. "Ik denk dat ik in een Olympische modus geraakte. Ik zat in die zone en niets kon me nog afleiden. Ik trok me niet veel aan van wat rondom me gebeurde. Ik was vooral gefocust op wat deze dag voor ons beiden betekende", aldus de nu 33-jarige prinses.

En hoe keek ze aan tegen het feit dat ze plots als runaway bride werd omschreven? Charlene: "Het was voor hen duidelijk een unieke gelegenheid om over iets op een negatieve manier te schrijven. Zo zouden ze meer tijdschriften verkopen. Toen alle geruchten begonnen, heb ik mezelf voorgenomen die te negeren. En al die dingen niet te serieus te nemen."

Albert: "Het had voor een deel te maken met jaloersheid, mensen die afgunstig waren. Die er dus niet van hielden dat we uiteindelijk elkaar gevonden hadden en gingen trouwen. Maar alles is nu achter de rug en we hopen dat het nooit meer terugkomt."

Over de commentaren achteraf, als zou er nauwelijks genoten zijn tijdens de dag die de gelukkigste van iemands leven moet zijn, zei Albert: "Die opmerkingen waren zo onfair. Ik dacht dat ik naar Charlene lachte en haar aandacht gaf. Maar blijkbaar was dat voor sommigen niet voldoende."

lees ook