"Ik dacht eerst dat ik iets misdaan had"

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is de 75.000e bezoeker in de bloemetjes gezet. Maureen Braem was de gelukkige. De 41-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Ruiselede was met haar man en twee kinderen naar Antwerpen gereisd.

Speciaal voor de 75e editie van de Boekenbeurs werd de 75.000e in plaats van de 100.000e bezoeker gevierd. De winnares kreeg naast bloemen en een glaasje champagne ook een boekenbon ter waarde van 100 euro van Geert Joris.

"Het is een complete verrassing. Ik had dit nooit verwacht, heel overweldigend. Ik dacht eerst dat ik iets misdaan had", glunderde de 75.000e bezoekster van de Boekenbeurs in Antwerpen.

"We komen elk jaar naar de Boekenbeurs, vooral voor de kinderen en niet voor mezelf. De kinderen lezen bijzonder graag strips. We gaan nu een paar uur rondlopen op de beurs en daarna gaan we misschien nog iets eten", aldus Maureen Braem.

De Boekenbeurs loopt nog tot vrijdag 11 november. De organisatoren verwachten ongeveer 175.000 bezoekers over de vloer te krijgen.