Bezet deredactie.be!

Al anderhalve maand voert de "Occupy Wall Street"-beweging actie tegen de economische onrechtvaardigheid in de wereld. Het begon in New York, maar verspreidde zich naar andere Amerikaanse steden en Europa. En een eenzaat "bezette" zelfs de toendra in Alaska. Maar wie zo ver niet wil reizen, kan nu ook een website bezetten.

De "Occupy Wall Street"-beweging verzet zich al enkele weken tegen wat zij de economische onrechtvaardigheid in de wereld noemt. De gewone mens in de straat moet opdraaien voor de gevolgen van de financiële en economische crisis, terwijl hij of zij niet aan de oorzaak van die crisis ligt, maar wel de hebzuchtige banken en beleggers.

Aanvankelijk werd vooral Wall Street in New York door de betogers bezet, maar geleidelijk aan breidde de protestbeweging zich uit naar andere Amerikaanse steden en zelfs de toendra in Alaska werd even "bezet". Ook in ons land vonden al soortgelijke betogingen plaats in onder meer Gent en Leuven.

Maar opkomen voor meer economische rechtvaardigheid kan nu ook vanuit uw luie stoel. Wie zijn steentje wil bijdragen aan het protest kan nu namelijk een website bezetten, via occupytheurl.com. Het enige wat u moet doen is een url invullen.

Indignados aller landen, u weet wat u te wachten staat: bezet deredactie.be! (Al mag het ook een website van de concurrentie zijn...) En oh ja, wie vreest als hacker veroordeeld te worden, het gaat wel degelijk om een ludieke actie, uw medesurfers zullen er geen last van ondervinden.

lees ook