De Niro en Travolta in "Belgische film"

Het Belgische filmproductiehuis Corsan heeft Robert De Niro en John Travolta gecast in de nieuwe productie "Killing season". "Had je me een jaar geleden gevraagd of een Belgisch productiehuis ooit een film kan maken met Travolta en De Niro, dan had ik eens goed gelachen", meldt Paul Breuls van Corsan in de Corelio-kranten.

Corsan produceerde in het verleden films als "The devil's double", "The box collector" en "Suite 16". De nieuwste prent van het productiehuis, "Killing season", is gebaseerd op een scenario van Evan Daugherty. Corsan kocht het scenario toen het aan het productiehuis aangeboden werd. "Gelukkig maar, want twee dagen later werd zijn volgende scenario verkocht aan een grote studio, waardoor hij plots onbetaalbaar werd", zegt Paul  Breuls in de Corelio-kranten.

Het scenario en de contacten van Corsan in Hollywood openden vele deuren in de VS. John Travolta gaf als eerste acteur aan dat hij brood ziet in het scenario. Daarna verbond Robert De Niro zich aan het project. "Ik voelde me heel even het mooiste meisje op het bal toen dat gebeurde", aldus Breuls.

Corsan maakt "Killing season" samen met het Amerikaanse Millennium Films, dat eerder al "The expendables", "Rambo" en "The black dahlia" maakte. De film vertelt het verhaal van een Amerikaanse oorlogsveteraan die na de oorlog terugkeert naar zijn huis in de Bergen. Hij sluit vriendschap met een Europese toerist die eigenlijk een Servische soldaat is die zint op wraak.

"De ontwikkeling van de film is hier gebeurd en de postproductie wordt in België gedaan. Ook de marketing en de verkoop doen we zelf", meldt Paul Breuls. De opnames gaan in januari van start. "Killing season" zou in 2012 nog in de zalen moeten komen.

Meest gelezen