Israël entert opnieuw twee schepen

De Israëlische marine heeft in internationale wateren opnieuw twee boten geënterd die op weg waren naar de Gazastrook. Israëlische mariniers gingen aan boord en dwongen de bemanning om koers te zetten naar de haven van Ashdod in Israël.

Bij de actie raakte niemand gewond.

Op de twee boten zitten een dertigtal pro-Palestijnse activisten. Ze hebben geneesmiddelen bij zich, die ze in Gaza wilden afleveren. De organisatie achter de actie, Freedom Wave to Gaza, veroordeelde "het illegaal enteren in de internationale wateren". "Het is duidelijk dat 27 burgers aan boord van twee kleine bootjes die alleen geneesmiddelen vervoerden, op geen enkele manier een bedreiging vormen voor de veiligheid van Israël", zo werd gezegd.

Anderhalf jaar geleden werden bij een gelijkaardige actie negen Turkse activisten gedood door Israëlische soldaten die aan boord kwamen van de Mavi Marmara.