Pas maandag uitspraak in proces-Conrad Murray

De jury die moet oordelen of dokter Conrad Murray verantwoordelijk is voor de dood van zanger Michael Jackson, is vrijdag uit elkaar gegaan zonder een definitieve uitspraak. Maandag wordt er opnieuw beraadslaagd.

Jackson stierf in 2009 aan een overdosis propofol, een sterk verdovend middel. Murray houdt vol dat hij de fatale dosis niet heeft toegediend, maar dat Jackson die zelf heeft ingespoten, toen hij de kamer even verlaten had.

De aanklagers zeggen dat Murray de dood van Jackson veroorzaakt heeft, doordat hij nalatig en geldbelust was. Het was volgens hen onverantwoord om Jackson te behandelen met propofol. Jackson kreeg het middel toegediend om te kunnen slapen. Bovendien liet Murray op de fatale dag na onmiddellijk de hulpdiensten te bellen en zei hij niets over de propofolbehandeling tegen het medische personeel en andere dokters.

Het proces heeft zo'n zes weken geduurd. Murray riskeert maximaal vier jaar cel voor onvrijwillige doodslag.