Syrische tanks openen het vuur op burgers

Het Syrische leger heeft opnieuw mensen doodgeschoten in de stad Homs. Volgens activisten hebben tanks op burgers gevuurd en zouden er zeker tien doden zijn. Gisteren kwamen ook al 20 Syrische burgers om het leven.

Syrië heeft eerder deze week gezegd dat het zou stoppen met de belegering van opstandige steden. Het stemde in met een plan van de Arabische liga om troepen terug te trekken uit steden, en om een dialoog op te starten met de oppositie. Maar het regime van president Assad blijft dus hard optreden tegen protesterende burgers. De oppositie van haar kant verwerpt een dialoog en wi alleen onderhandelen over de  overdracht van de macht.

Niet alleen in Homs is vandaag betoogd. Ook in Hama (foto), Deir el-Zour, Qamishli en in de zuidelijke provincie Deraa kwamen duizenden mensen op straat.

Aan de grens met Jordanië zou het leger ook twee mensen doodgeschoten hebben die de grens probeerden over te steken.