Time Warner brengt bod uit op Endemol

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft een niet-bindend bod uitgebracht op het Nederlandse productiehuis Endemol. De woordvoerder van Endemol heeft dit bevestigd. Een bedrag werd niet genoemd, maar het zou gaan om een miljard euro.

Endemol heeft een schuld van ruim 2 miljard euro en is daarover al enkele maanden in onderhandeling met schuldeisers.

Endemol heeft nu 3 eigenaren, waaronder het mediabedrijf van de Italiaanse premier Berlusconi, Mediaset. Vanochtend berichtte de Italiaanse krant La Repubblica dat ook Mediaset Endemol graag volledig in handen zou krijgen. 

Endemol is bekend van het tv-format "Big brother", waarbij een aantal mensen worden opgesloten in een huis en opdrachten krijgen van een anonieme Big Brother. De kijker beslist wie in het spel mag blijven en wie het huis moet verlaten. Het format werd wereldwijd verkocht.