Treinreizigers gestrand in de regio Gent

In de buurt van Gent zijn honderden treinreizigers geblokkeerd geraakt, vooral studenten. In Merelbeke heeft een goederentrein vanmiddag een bovenleiding losgerukt, waardoor twee sporen versperd raakten.

De problemen zijn het grootst in het station Gent-Sint-Pieters, zowat het drukste station van heel Vlaanderen. Veel reizigers klagen over een gebrek aan informatie.

Door het ongeval hebben meer dan 100 treinen vertraging opgelopen en zijn 20 treinen afgeschaft, zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Omdat het verkeer nog over de twee sporen kon, werd geen omleiding of vervangende busdienst ingepland. Rond 19.15 uur waren er volgens Infrabel nog vertragingen van 30 tot 45 minuten. De spoorinfrastructuurbeheerder heeft de bovenleiding in de loop van de avond kunnen herstelllen, maar verwacht wordt dat de spoorhinder nog de hele avond zal aanhouden.

Meest gelezen