Verboden gebied

Verboden Gebied
Mary Borden - uitgeverij De Bezige Bij
vertaald en ingeleid door Erwin Mortier

Over de verschrikkelijke lotgevallen van een verpleegster in de Eerste Wereldoorlog.

Mary Borden was de dochter van een miljonair in Chicago. Ze trok naar Europa en richtte in de Eerste Wereldoorlog eigen veldhospitalen op vlak achter het loopgravenfront in België. Afschuwelijk verminkte, bloedende en krijsende soldaten werden er binnengebracht, vers van het slagveld. Net als de schrijfster Ellen LaMotte, liet Borden zich in haar verhalen en verslagen niets gelegen liggen aan de officiële, zeer opgesmukte versies van wat er in de oorlog gebeurde: onverbloemd en genadeloos schrijft ze over wat ze zag en meemaakte. En net als LaMotte ondervond ze de grootste moeilijkheden om haar Verboden gebied gepubliceerd te krijgen.

Meer info
 

lees ook

    Meest gelezen