Verzet en eendracht

Verzet en eendracht
Adam Hochschild - uitgeverij Meulenhoff

Adam Hochschild brengt de persoonlijke verhalen van de gruwelijke oorlog tot leven. Hij focust op generaals en helden, maar ook op de lang genegeerde critici van deze oorlog. Hij vertelt de aangrijpende verhalen van een Britse onderzoeksjournalist, een toekomstige winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur, en een redacteur die een krant op wc-papier uitgaf voor zijn medegevangenen, die allen vanwege hun verzet achter de tralies zaten. Opmerkelijk is het verhaal van een prominente vrouwelijke pacifiste met een broer die commandant was aan het westelijk front. En ook nog twee zussen die het zo oneens waren over de oorlog dat ze ieder een eigen krant publiceerden waarin ze elkaar aanvielen.

Meer info
 

lees ook