7 doden bij kettingbotsing in Engeland

In Taunton, in het zuidwesten van Engeland, zijn gisteravond minstens 7 doden en meer dan 50 gewonden gevallen bij een kettingbotsing op een snelweg. 34 voertuigen, waaronder een aantal vrachtwagens, reden op elkaar in.

Op het moment van de kettingbotsing, 20.30 uur plaatselijke tijd, hing er een dikke mist boven de snelweg M5. Volgens de Britse politie reden 34 voertuigen, waaronder een aantal vrachtwagens, op elkaar in.

Verschillende voertuigen zijn volledig uitgebrand. Tientallen brandweermannen gingen aan de slag om mensen uit hun voertuigen te bevrijden.

Volgens de Britse politie zijn minstens 7 mensen om het leven gekomen. Er zouden ook meer dan 50 gewonden zijn, onder wie sommigen zwaargewond. De politie vreest dat er nog meer slachtoffers in de vele wrakken zouden kunnen zitten.

De snelweg blijft nog zeker tot vanavond afgesloten in beide richtingen om de autowrakken en het puin op te ruimen.