Apple verliest patentenstrijd van Motorola

De Amerikaanse gsm-producent Motorola heeft van een Duitse rechtbank gelijk gekregen in een dispuut met Apple over een patent. Welke gevolgen het vonnis zal hebben voor de Amerikaanse electronicareus is nog niet duidelijk.

Het vonnis verbiedt Apple om nog langer gsm's te verkopen in Duitsland omdat de technologie in strijd is met twee patenten van Motorola.

Volgens Apple "verhindert het vonnis Apple op dit moment niet om producten te verkopen in Duitsland". Apple houdt vol dat het om een louter procedurele kwestie gaat. Bij de rechtbank is voorlopig niemand beschikbaar voor extra uitleg, maar volgens een patentenexpert is het betekenisvol dat Apple de woorden "op dit moment" gebruikt.

Motorola is sinds kort eigendom van Google, dat meerdere conflicten heeft met Apple over eigendomsrechten.