Dochter afgenomen voor onbetaalde sandwiches

Een koppel dat in een warenhuis in Honolulu vergat te betalen voor de sandwiches die ze tijdens het winkelen hadden verorberd, is aan de kassa in de boeien geslagen. Hun vierjarige dochter kreeg gedurende 18 uur onderdak bij de kinderbescherming. De zaak veroorzaakt in de Verenigde Staten heel wat ophef.

De hoogzwangere Nicole Leszczynski voelde zich een beetje zwak en hongerig tijdens het winkelen en besloot daarom alvast enkele sandwiches te eten. Toen ze bij de kassa kwam, vergat ze echter de wikkels af te geven. Toen de beveiliging het koppel tegenhield, bood het meteen aan om alsnog te betalen. Maar het warenhuis, Safeway, wou daar niet van weten en belde de politie. Resultaat: het koppel werd in de boeien geslagen en hun dochter werd aan de kinderbescherming overgemaakt.

Na 18 uur en de betaling van een boete werd het koppel herenigd met hun dochter. Safeway heeft intussen de vrouw gebeld en zijn verontschuldigingen aangeboden. Er komt ook geen gerechtelijk staartje aan het incident, zo liet het warenhuis weten.

Meest gelezen