Politieagenten aangeklaagd voor moord op Bhutto

In het onderzoek naar de moord op Benazir Bhutto, de voormalige eerste minister van Pakistan, zijn twee politieagenten en vijf talibanstrijders aangeklaagd.
Bhutto met haar man Zardari, die later president werd.

Benazir Bhutto was op campagne in Rawalpindi  in de aanloop naar de verkiezingen in 2007. Ze kwam om bij een gelijktijdige bomaanslag en schietpartij.

Nu zijn twee hoge politieofficieren aangeklaagd, onder wie de toenmalige politiechef van Rawalpindi. De agenten, die vorig jaar werden gearresteerd, zouden te laks geweest zijn bij de beveiliging van Bhutto.

Voor de moord zelf zijn vijf talibanleden in verdenking gesteld. Zij zouden de samenzwering hebben uitgekiend en de aanslag hebben uitgevoerd. Het vijftal zit volgens persagentschap AFP al bijna vier jaar in de gevangenis.