Salzburg leert echte "Sound of music" kennen

In de Oostenrijkse stad Salzburg is een tentoonstelling geopend over het echte leven van de familie Von Trapp, op wie de bekende Hollywoodmusical "The sound of music" gebaseerd is.

De familie woonde van 1923 tot 1938 in een villa aan de rand van Salzburg, maar vluchtte na de Anschluss, de annexatie van Oostenrijk door de nazi's, naar de Verenigde Staten. Nazi-kopstuk Heinrich Himmler nam er tot het einde van de oorlog zijn intrek.

De muzikale familie Von Trapp werd in Amerika bekend als The Trapp Family Singers. Hun geromantiseerde verhaal werd door Rodgers en Hammerstein bewerkt tot een musical die in 1965 ook een erg populaire Hollywoodversie kreeg.

Met de tentoonstelling willen de organisatoren het echte verhaal van de Von Trapps tonen, ver van de Hollywoodclichés. "Het was zonder twijfel een dramatische familiegeschiedenis, met emigratie en een nieuwe start in de VS. Dat willen we aan toeristen laten zien", zegt Erich Marx, directeur van het museum in Salzburg.

Tegelijk hoopt hij ook Oostenrijkse bezoekers aan te trekken, want verrassend genoeg is de Duitstalige wereld weinig vertrouwd met "The sound of music". In dezelfde periode als de tentoonstelling is in het Salzburger Landestheater nu ook de musical te zien.

Meest gelezen