Zes doden door noodweer in Genua in Italië

In de Italiaanse stad Genua zijn zeker 6 mensen omgekomen bij overstromingen door noodweer. Ook vandaag en morgen wordt nog felle wind en regen voorspeld.

Genua wordt al enkele dagen geteisterd door hevig noodweer en overstromingen als gevolg daarvan. Zes mensen kwamen om, onder wie twee kinderen. Eén persoon zou nog vermist zijn. Een week geleden waren in dezelfde regio al eens tien mensen omgekomen door noodweer.

Het centrum van de stad werd gisteren herschapen in een autokerkhof. Tientallen auto's werden meegesleurd door het kolkende water en verderop op een hoop gegooid (foto's en video). Ook heel wat meubelen werden door de overstromingen de huizen uit en de straat op gesleurd.

In verschillende delen van de stad zijn gas en elektriciteit afgesloten. Door het noodweer is ook de voetbalwedstrijd tussen Genua en Inter Milaan van vanmiddag afgelast. Dat heeft de burgemeester van Genua bekendgemaakt.

In de streken Ligurië, waar Genua ligt, en Toscane is de noodtoestand afgekondigd. Ook in Venetië is er sprake van overstromingen.